FOLKKLUBB

Datum

22 okt 2021

Tid

21:00

Plats

Moriska Paviljongen
Norra Parkgatan 2 214 22 Malmö

Mer info

Förköp via Kulturcentralen. Biljetter i mån av plats kommer även att säljas i dörren,
Kulturcentralen,
OBS! Rådande restriktioner med hänsyn till spridning av COVID-19 kan komma att påverka evenemanget. Se Malmö Folks facebook för uppdaterad information.

Malmö Folks Folkklubb är tillbaka! Vi längtar efter att få bjuda in er på plats igen och att få dansa med er. Den 22a oktober tar Malmö Folk och Mix Musik över Spegelsalen på Moriska Paviljongen och fyller den med grym livemusik. Innan själva klubben drar igång inleds kvällen med en konsert av ingen mindre än Groupa som gästas av stjärnduon Sara & Samantha, för mer info och biljetter se här.

Det blir en helkväll där folkton möter klubbgolv – trä och betong, fioler och DJs, värmeljus och neon.

 

►På scen:

VAEV 

Vad händer när du slår på strömmen vid Dalahästen? ’Vaev’ är en unik blandning av traditionell folkmusik OCH den senaste elektroniska musiken, med element från frijazz och techno.  

Rigspillemanden Poul Lendal placerar den traditionella och nyskrivna musiken i David Mondrups säkra elektroniska omfamning och vupti: ny musik dyker upp – och ger publiken känslan av folkmusikens bredd och storhet. 

Poul Lendal har turnerat med ’Lang Linken’ och ’Harpens Kraft’ över stora delar av världen i nästan 50 år. Han har undervisat vid musikkonservatoriet i Odense, där han hjälpte till att starta landets första konservatoriumutbildning i folkmusik. Han spelar tillsammans med ”Vaev” i duo med Carl Erik Lundgaard. Instrument: Fiol, judisk harpa, rumble-kruka, pilflöjt, skedar etc.   

David Mondrup är lärare i elektronisk musik vid Engelsholm Højskole. David är utbildad rytmisk musiker från vinterträdgården i Århus, där han nu lär ut själv, och han är en av pionjärerna i landet när det gäller att kombinera elektroniska verktyg med traditionell folkmusik.  Instrument: Laptop, indisk orgel, dragspel, melodika, flygel etc.

Udgivning 2020: ’Vaev’ – på cd eller div. platforme. 

 

DJ PROHIBITION // TRATTGRAMMOFONSDISCO MED ERIK ASK-UPMARK

På Grammofondisco med musikdirektör Erik Ask-Upmark går trattgrammofonen varm och här får man uppleva allt från outhärdligt käcka dragspelspolketter till rykande het Dixielandjazz! Ena sekunden bjuds det på en rheinländer med Källnatrion, den andra blir det storbandsjazz med Harry Arnolds orkester. Brita Borg möter Django Reinhardt i en virvlande slängpolska. Ta dig en svängom till tonerna av en eldig tango – eller nöj dig med att lyssna och spisa stenkakor i all dess nostalgifyllda charm, komplett med precis så mycket skrap och knaster som det ska vara i en äkta retroupplevelse. Du har inte upplevt alla aspekter av svensk folkmusik förrän du hört Gärdebylåten i swingtappning…

 

Konserten är en del av festivalen Folkfest Malmö. Se hela programmet på www.folkfestmalmo.se

Folkklubben genomförs i samarbete med Mix Musik, Musik i Syd och Moriska Paviljongen, med stöd från Kulturens Bildningsförbund.

 

►OBS! Samtliga evenemang anpassas efter rådande restriktioner.
För uppdaterad information om konserten se vår facebook-sida: Malmö Folk

 

► MALMÖFOLK ÄR en förening som arrangerar konserter, danskvällar och kurser i huvudsak inriktade på svensk och nordisk folkmusik. Frågor/volontära/spela till dans: info@malmofolk.se
Arrangemangen genomförs med stöd från Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd, samt i samarbete med Kulturens bildningsförbund.

0 svar på ”FOLKKLUBB”