Groupa + Sara & Samantha

Datum

22 okt 2021

Tid

19:00 - 21:00

Plats

Moriska Paviljongen
Norra Parkgatan 2 214 22 Malmö

GROUPA + SARA & SAMANTHA

2021 fyller Groupa 40 år och jubileumsåret firas det med spektakulära nya och nygamla samarbeten. Musiken från Kind of Folk-projekten, nyskrivna jubileumsfanfarer och några överraskningar från det välfyllda skafferiet utlovas dessutom. Självklart blir det samlingsplatta med godbitar från de tolv albumen som släppts genom åren.

 

Groupa
Med sin helt unika form av nordisk folkmusik räknas Groupa till en av genrens absoluta supergrupper och har sedan 1981 gått i bräschen för den progressiva nordiska folkmusiken. Genom sin karaktäristiska blandning av äldre melodier, fria improviserade inslag, nya kompositioner och fantasifulla instrumentation har gruppen påverkat en hel generation av musiker. Ständigt nyfikna och tvåfaldigt grammisbelönade Groupa släppte våren 2020 sitt tolfte album Kind of Folk – Vol. 3 Iceland.

 

Sara Parkman och Samantha Ohlanders
Med rötter i Ångermanland och Hälsingland utgår Sara Parkman & Samantha Ohlanders från traditionellt låtspel men hivar in lika mycket nyskrivet material, för det är ju så folkmusiken är. Med två fioler och två röster utforskar de ramar för improvisation och gränsen för tradition. Det är folkligt, det är farligt, det är form, det är starkt, skört och skitigt. Alltid med en bunt respektfyllda trådar mot de som gått före, men lika delar nyfikenhet mot det okända. Parkman & Ohlanders har i mer än ett decennium spelat över i princip hela Sverige och runt om i Europa. Med succéföreställningar som Fäboland och Nationalparken i bagaget och med det hyllade debutalbumet Matriarkerna, som vann pris på Folk och världsmusikgalan, har de gjort djupa avtryck på den svenska folkmusikscenen. 2018 fick duon äran att Sommarprata i P1:s klassiska program i Sommar i P1.

 

Men kvällen är inte slut här – efter konserten fortsätter kvällen med ett kärt återseende av Malmö Folks Folkklubb! För mer info och biljetter klicka här

 

Konserten är en del av festivalen Folkfest Malmö. Se hela programmet på www.folkfestmalmo.se

 

Arrangör: Malmö Folk och Mix Musik, i samarbete med Musik i Syd och Moriska Paviljongen

 

►OBS! Samtliga evenemang anpassas efter rådande restriktioner.
För uppdaterad information om konserten se vår facebook-sida: Malmö Folk

 

► MALMÖFOLK ÄR en förening som arrangerar konserter, danskvällar och kurser i huvudsak inriktade på svensk och nordisk folkmusik. Frågor/volontära/spela till dans: info@malmofolk.se
Arrangemangen genomförs med stöd från Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd, samt i samarbete med Kulturens bildningsförbund.           

0 svar på ”Groupa + Sara & Samantha”