Om Malmö Folk

Hos Malmö Folk dansas det, spelas och umgås runt folkmusik. Malmö Folk, eller Malmö Folkmusikförening, är en ideell arrangörsförening bildad 1991. Föreningen drivs av en engagerad styrelse som idogt arbetar för att lyfta fram lokal och tillrest folkmusik i Skåneregionen. Föreningen arrangerar konserter, danskvällar, kurser och andra aktiviteter, med huvudsaklig inriktning på svensk och nordisk folkmusik. Det brukar vara fyra-fem ordinarie arrangemang under en termin, oftast förlagda till Barnens Scen i Malmö Folkets Park, samt en hel del andra folkmusikhändelser på olika platser i Malmö.
 
Verksamheten får stöd av bl.a. Malmö Stad, Statens Kulturråd och Musik i Syd. Arrangemangen genomförs i samarbete med Studieförbundet Kulturens, Musik i Syd, Musikhögskolan Malmö och Mix Musik.
 
Häng med direkt på vad som händer genom att gilla oss på Facebook.
 
En kväll på Malmö Folk
Kvällen på Malmö Folk börjar för den som vill med en kortare danskurs i någon folkdans (crash course). Kl 19-19.45. Kostnad 20 kr, ingen föranmälan.
 
Konserten startar kl 20. Vi har inget förköp så kom i god tid.
 
Kl 21 tar danskvällen vid och fortsätter fram till midnatt. Konsertmusikerna spelar till dans och byts av av ett par pausmusiker. Under denna del av kvällen är det välkommet att umgås och jamma (buskspela) i fiket och foajén.
 
Pausmusiker
Det finns möjlighet att spela till dans under ordinarie musikers pauser vid Malmö Folks konsertkvällar. Är du intresserad av att vara pausmusiker så prata med någon ur styrelsen eller maila info@malmofolk.se så ska styrelsen försöka ge dig plats vid något arrangemang.
 
Volontärer
Malmö Folk tar gärna emot hjälp i fiket (fikafolket) eller i entrén under våra kvällar. Fikafolket står för den goda hemgjorda fikan som finns till försäljning under konsert- och danskvällarna. Som volontär hjälper du till under 30 minuter och får gratis inträde som tack för hjälpen. Är du intresserad, hör av dig till info@malmofolk.se.
 
Nyhetsbrev
I nyhetsbrevet kommer information om alla arrangemang (normalt bara 1 mail per arrangemang) och extra information om det händer något spännande. Anmäl dig genom att skriva in din e-post längst ner på sidan. Rekommenderas!
 
Plats/Lokal
Våra ordinarie arrangemangskvällar är allt som oftast förlagda till Barnens Scen i Malmö Folkets Park. Den ligger i parkens sydöstra hörn vid korsningen Falsterbogatan-Kristianstadsgatan, adressen är Falsterbogatan 17.
Tillgänglighet
Barnens Scen är väl anpassad för rullstolsburna. In i huset kommer du via ramper och en låg tröskel. Från foajén är det sedan bara ytterligare två låga trösklar att passera in till salongen. Kommer ni med väldigt många rullstolar eller har speciella behov, hör gärna av er innan besöket till info@malmofolk.se. Lokalen saknar hörslinga för hörselnedsatta. I foajén finns en HWC.
 
Stadgar
 
Styrelsen
Katarina Löfstedt – Ordförande
Håkan Dackman – Kassör
Alva Bosdottir
Christer Selin
Elis Jarl Skute
Hanna Olsson
Ida Meidell Blylod
Jenny Eriksson
Jesper Brunholm
Johanna Arderup
Lukas Pettersson Lindberg
Martina Ullinder
Molly Berggren
Pär Hyberg
Peter Boysen
Snild Orre
 
Ta gärna kontakt med oss om du undrar något under kvällarna.

Kalendarium

Inget evenemang hittades!