Om Malmö Folk

Hos Malmö Folk dansas det, spelas och umgås runt folkmusik. Malmö Folk, eller Malmö Folkmusikförening, är en ideell arrangörsförening bildad 1991. Föreningen drivs av en engagerad styrelse som idogt arbetar för att lyfta fram lokal och tillrest folkmusik i Skåneregionen. Föreningen arrangerar konserter, danskvällar, kurser och andra aktiviteter, med huvudsaklig inriktning på svensk och nordisk folkmusik. Det brukar vara fyra-fem ordinarie arrangemang under en termin, oftast förlagda till Barnens Scen i Malmö Folkets Park, samt en hel del andra folkmusikhändelser på olika platser i Malmö.
 
Verksamheten får stöd av Malmö Stad och Statens Kulturråd. Arrangemangen genomförs i samarbete med Studieförbundet Kulturens.
 
Häng med direkt på vad som händer genom att gilla oss på Facebook.
 
En kväll på Malmö Folk
Kvällen på Malmö Folk börjar för den som vill med en kortare danskurs i någon folkdans (crash course). Kl 19-19.45. Kostnad 40 kr, ingen föranmälan.
 
Konserten startar kl 20. Vi har inget förköp så kom i god tid.
 
Kl 21 tar danskvällen vid och fortsätter fram till midnatt. Konsertmusikerna spelar till dans och byts av av ett par pausmusiker. Under denna del av kvällen är det välkommet att umgås och jamma (buskspela) i fiket och foajén.
 
Pausmusiker
Det finns möjlighet att spela till dans under ordinarie musikers pauser vid Malmö Folks konsertkvällar. Är du intresserad av att vara pausmusiker så prata med någon ur styrelsen eller maila info@malmofolk.se så ska styrelsen försöka ge dig plats vid något arrangemang.
 
Volontärer
Malmö Folk tar gärna emot hjälp i fiket (fikafolket) eller i entrén under våra kvällar. Fikafolket står för den goda hemgjorda fikan som finns till försäljning under konsert- och danskvällarna. Som volontär hjälper du till under 30 minuter och får gratis inträde som tack för hjälpen. Är du intresserad, hör av dig till info@malmofolk.se.
 

Medlemskap
Vi välkomnar alla som vill stötta Malmö Folk att bli medlemmar. Medlemskap kostar 40 kr. Som medlem får du rabatterat pris till våra kvällar, 100 kr istället för 140 (studenter, arbetslösa och ”över bron”, 70 kr i stället för 140), och vi kan ofta erbjuda rabatterat pris till andra evenemang än dem vi själva producerar. Som medlem får du även vårt nyhetsbrev, cirka ett per månad, du blir inbjuden till föreningens årsmöte i februari-mars och kan påverka föreningen.
Du kan bli medlem genom att fylla i dina uppgifter i medlemskapsanmälan och betala 40 kr på Swish: 123 466 4363 eller PlusGiro nr 98 88 58-7, skriv namn och epost i besked. Du kan också betala i entren vid ett av våra arrangemang. Som dansk kan du betala Mobilepay till 4191 4357 (Jesper Brunholm) skriv meddelande ”MalmøFolk medlem” och din e-post adress.

 
Nyhetsbrev
I nyhetsbrevet kommer information om alla arrangemang (normalt bara 1 mail per arrangemang) och extra information om det händer något spännande. Anmäl dig genom att skriva in din e-post längst ner på sidan. Rekommenderas!
 
Plats/Lokal
Våra ordinarie arrangemangskvällar är allt som oftast förlagda till Barnens Scen i Malmö Folkets Park. Den ligger i parkens sydöstra hörn vid korsningen Falsterbogatan-Kristianstadsgatan, adressen är Falsterbogatan 17.
 
 
Tillgänglighet
Barnens Scen är väl anpassad för rullstolsburna. In i huset kommer du via ramper och en låg tröskel. Från foajén är det sedan bara ytterligare två låga trösklar att passera in till salongen. Kommer ni med väldigt många rullstolar eller har speciella behov, hör gärna av er innan besöket till info@malmofolk.se. Lokalen saknar hörslinga för hörselnedsatta. I foajén finns en HWC.
 

Malmö folk får stöd av: Statens kulturråd och Malmö stad.

 
Stadgar
 
Styrelsen
Snild Aarre Thorsen – Ordförande
Håkan Dackman –  Kassör
Jesper Brunholm – Vice kassör
Johanna Arderup
Adam Bülow
Isabella Lissars
Sammi Elgameil
Jenny Eriksson
Samuel Jammeh
Michael Nyberg
Oskar Olausson
David Åsbrink
Kristina Nygårds – Suppleant
Axel Samuelsson – Suppleant
Caroline Ulvsand – Suppleant
 
 
Ta gärna kontakt med oss om du undrar något under kvällarna.
 
 
Hantering av personuppgifter

Malmö folk försöker hantera personuppgifter i enlighet med EU:s generella dataskyddsförordning (GDPR), såsom den presenteras på Datainspektionens hemsida.

Personuppgiftsansvarig är Malmö folks styrelse i sin helhet som kan kontaktas via info@malmofolk.se.

Våra medlemsregister består av namn, telefonnummer, address, e-mejless och personnummer. På våra kurslistor och studiecirkellistor står också namn, telefonnummer, adress, e-mejladress och personnummer. För utskick av nyhetsbrev  registrerar vi namn och e-mejladress. Vi registrerar bara de uppgifter som är nödvändiga för vår administration. Uppgifterna tas bort när medlemskapet upphör, när du inte längre vill ha nyhetsbrevet eller när administrationen av kurser och studiecirklar är färdig. Du har rätt att veta vilka av dina personuppgifter vi hanterar (registerutdrag) och begära rättelse.

Vid våra evenemang tar vi foton och gör videoinspelningar som kan komma att publiceras på vår hemsida och på facebook, och lagras på vår drive. Vi gör detta för att minnas och informera om evenemangen. Du har rätt att veta om du är med på något av våra foton eller videoinspelningar och komma med invändningar emot det.

I och med att Malmö folk använder molntjänsten Google drive, mejltjänsten MailChimp och Facebook som alla är USA-baserade, sker en överföring av personuppgifter till länder utanför EU, s.k. överföring till tredje land. Alla de nämnda tre aktörer som används har i USA anslutit sig till något som kallas ”Privacy Shield” och är därför godkända av EU-kommissionen att överföra personuppgifter till.

Kalendarium

Inget evenemang hittades!