VAK

Datum

23 sep 2023

Tid

19:00 - 23:55

Plats

Barnens Scen
Malmö Folkets Park, Falsterbogatan 17

Mer info

19.00-19.45 Crash course i dans,
20.00 Konsert,
21.00-00.00 Spel till dans, jam och fika,
Entré: 140kr / 100kr medlem/ 70 kr student, arbetslös, över bron (och medlem),
Inget förköp. Swish eller kontant i dörren, vi tar ej kort,
www.barnensscen.se

VAK är en folkkvintett som vuxit fram ur de två grupperna, folkmusiktrion Västanvinden och folkdansduon Agnes & Klara. Gruppen som startade under 2021 fokuserar på att fördjupa samspelet och utveckla en ensembleform där både musiken och dansen kan ses som likvärdiga musikaliska uttryckssätt för svensk folkmusik.

Medlemmarna Albin Myrin, Lovis Jacobsson, Klara Andersson, Erland Westerström och Agnes Rodhe har ett gemensamt intresse för samspelet och kommunikationen som uppstår i spel till dans och dans till spel. De känner att musiken och dansen får som störst mening tillsammans och att det inte finns några skäl att hålla dem separata eller att rangordna dem sinsemellan. I kvintetten finns nyfikenhet på likheter och olikheter och en önskan om att vilja lära av varandra för att fördjupa sin kunskap om musiken.

I VAK utforskas gränsen mellan det förutbestämda och det spontana. Kan arrangemang skapas med hjälp av dansen snarare än musiken? Kan musiken få mer av dansens spontanitet och improvisation? Går det att växla roller i vem som leder och vem som följer och hur gör just den här sammansättningen av tre musiker och två dansare det? Under 2022 skapade kvintetten VAK en scenisk repertoar som varken är en “konsert med dansare” eller en “dansföreställning med musiker”. I den kommer publiken att få ta del av lusten, glädjen och nyfikenheten som VAK, med sina instrument cittern, klarinett, munspel och kroppar, har i utforskandet av den folkliga musiken.

 

►MALMÖ FOLK ÄR en ideell folkmusikförening som genomför konserter, danskvällar och kurser med stöd av Statens kulturråd, Malmö stad och Kulturens bildningsförbund.

 


0 svar på ”VAK”