Folkmusikhelgen – Vågspel

Datum

12 okt 2019

Tid

20:00 - 21:00

Kostnad

100 kr ordinarie / 80 kr medlem / 50 kr musikstuderande. Upp till 16 år fri entré i vuxens sällskap.

Plats

Barnens Scen
Malmö Folkets Park, Falsterbogatan 17

Mer info

Inget förköp. Swish eller kontant i dörren, vi tar ej kort

Med rötterna i Västergötland utforskar Alice Klint och Kristin Kennemark både tradition och egenskrivna melodier. Ett kraftfullt berättande och kokande samspel gör att dansen aldrig är långt borta. Vågspel är duon som tar partypolskan till en ny nivå.

Alice Klint och Kristin Kennemark är en fiolduo som växte upp på västgötaslätten, på samma gata och med samma förväntningar på livet. Folkmusik var startpunkten för en livslång vänskap och ett musikaliskt samarbete som idag heter Vågspel.

Med fötterna stadigt i den västgötska traditionen tar de sig an partypolskor och förtrollande melodier i nyskapande arrangemang, och med en närvaro det sprakar om. Ett sammansvetsat stämspel är källan ur vilken energin springer och dansen är aldrig långt borta, den kanske rent utav bryter ut på scenen!

Vågspel varvar traditionsenliga låtar med rytmiskt och melodiöst, innovativ, egenskriven musik. Kompositionerna är influerade av allt i från jazz till klassisk musik och har en egen spännande färg.

På Folk och Världsmusikgalan 2018 korades duon till ”Årets nykomling”. De vann även tävlingen ”Årets unga folkmusikband” 2015 och deras debutalbum heter ”Vågspel”.

 

Kvällen arrangeras av: Malmö Folk, Kulturens Bildningsverksamhet, Riksförbundet för Folkmusik och Dans, med stöd av Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd.

 

Detta är en del av Folkmusikhelgen i Malmö 11-13 okt – en helg fylld av konserter, workshops, folknattklubb, barnföreställning, jam, Klubb Rålåt, kurser, dans, mm…

Folkmusikhelgen i Malmö är ett samarbete mellan:
Projektet UNGA Folk, UNGA Musik i Syd, Malmö Folk, Kulturens Bildningsverksamhet, Studieförbundet Bilda, Österlens Folkhögskola, Musikhögskolan i Malmö, Palladium Malmö, Barnens Scen, Moriska Paviljongen, Skånes Spelmansförbund, Riksförbundet för Folkmusik och Dans och Kap Syd, Lintonfonden.

 

Med stöd av Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd.

Se hela programmet här:

www.musikisyd.se/folkmusikhelg 

Facebook:

Folkmusikhelgen i Malmö på Facebook

Frågor:

maria.bojlund@musikisyd.se

 


0 svar på ”Folkmusikhelgen – Vågspel”