Isak Eriksson & Magdalena Eriksson

Datum

20 nov 2021

Tid

19:00 - 12:00

Plats

Barnens Scen
Malmö Folkets Park, Falsterbogatan 17

Konserten:“Valfrid Rönnlund – ett spelmansporträtt” är resultatet av ett musikaliskt samarbete mellan de ångermanländska riksspelmännen Magdalena Eriksson från Gottne och Isak Eriksson från Säbrå. I ett stort projekt har de blåst liv i en nästan utdöd folkmusikskatt i Ångermanland som i över 70 års tid förvaltades och utformades av bonden och spelmannen Valfrid Rönnlund i Rö, ett par mil norr om Härnösand.

Genom ett lapptäcke av notsamlingar, muntliga berättelser, nyfunna glasplåtssamlingar, intervjuer med släktingar, och inte minst Svenskt Visarkivs rullbandsinspelning från 1950 med den då 80 år gamla Valfrid, framträder en skymt av hans liv och musik, både som en tänkande och medveten traditionsbärare och musiker, och i samklang med andra äldre spelmän från landskapet.

 

Till dans: danshits från Ångermanland.

 

***

 

Isak Eriksson från Säbrå, Härnösand, är riksspelman på låtar från Ångermanland. Soloskivan “Bullbiten” som släpptes 2019 har rosats av recensenter i så väl tidningen Lira som Spelmannen.

 

Magdalena Eriksson från Gottne, Örnsköldsvik, är också riksspelman på låtar från Ångermanland, har en musikerkandidat inom svensk folkmusik från Kungliga Musikhögskolan, har ett släppt ett flertal album och gjort turnéer med bland annat Bjäran och Västanå teater.

 

OBS! Samtliga evenemang anpassas efter rådande restriktioner.
För uppdaterad information om konserten se vår facebook-sida: Malmö Folk

► MALMÖFOLK ÄR en förening som arrangerar konserter, danskvällar och kurser i huvudsak inriktade på svensk och nordisk folkmusik. Frågor/volontära/spela till dans: info@malmofolk.se
Arrangemangen genomförs med stöd från Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd, samt i samarbete med Kulturens bildningsförbund.

0 svar på ”Isak Eriksson & Magdalena Eriksson”