Gangspil trio

Datum

19 feb 2022

Tid

19:00 - 23:55

Plats

Barnens Scen
Malmö Folkets Park, Falsterbogatan 17

Mer info

19.00-19.45 Crash course i dans,
20.00 Konsert,
21.00-00.00 Spel till dans, jam och fika,
Entré: 140kr / 100kr medlem/ 70 kr student, arbetslös, över bron (och medlem),
Inget förköp. Swish eller kontant i dörren, vi tar ej kort

Gangspil trio är Kristian Bugge (fiol & sång), Sonnich Lydom (munspel, 1- och 2-radigt durspel & sång) och Malene Beck (piano & indisk harmonium).

En konsert med dessa tre livliga musikanter är en underhållande och varierad resa genom den danska folkmusiken, med gamla dansmelodier från landets alla hörn. Vi besöker flera danska öar som Læsø, Fanø, Lolland och Mors samt områdena kring Thy och Köpenhamn med mera. Förvänta dig allt från vilda polkor och jigs till lyriska valser, livliga reels och glada hopsa-låtar. Det blir en oförglömlig resa kryddad med humor och berättelser från många års turnerande. Med utgångspunkt i ett mångårigt arbete med den danska folkmusiken, genom samspel med de gamla traditionsbärarna och genom fynd i Danmarks rika skatt av gamla spelmansböcker tar musiken med oss till en helt ny plats.

Till dans spelar Gangspil trio upp till äkta Sønderho-bal. Det vill säga dansk polskedans i tvåtakt, så som den har dansats i levande tradition till underbara melodier i flera hundra år i byn Sønderho på den lilla sydvästdanska ön Fanø. Gangspil trio är specialister i genren Sønderhoning och en oförglömlig dansupplevelse garanteras. Kvällens danskurs är naturligtvis i Sønderhoning-dans.

Gangspil trio består tre av Danmarks absolut namnkunnigaste folkmusiker. Gangspil har som duo fått priser på Danish Music Awards och har turnerat flitigt i Europa och USA, där de har beskrivits såhär:

”Gangspil – Just the best f… Danish music you’ll ever hear in your lifetime”.
(Peter McCracken, Festival of American Fiddle Tunes, Port Townsend, WA)

Videor:
I Skymningen – vals
3 Sønderhoninger
3 Polkor från Læsø

Skiva:
Gangspil – extreme luxury folk

Obs! Evenemanget anpassas efter rådande restriktioner pga. Covid-19.

►MALMÖ FOLK ÄR en ideell folkmusikförening som genomför konserter, danskvällar och kurser med stöd av Statens kulturråd, Malmö stad och i samarbete med studieförbundet Kulturens.

 


0 svar på ”Gangspil trio”