Folkklubb

Datum

18 okt 2024

Tid

19:00 - 23:55

Mer info

Entré: 140kr / 100kr medlem/ 70 kr student, arbetslös, över bron (och medlem)

Malmö Folk bjuder återigen in till en folkklubb som utmanar konventionerna! Här möter tretakten klubbgolvet, EDM blir ADM och traditionen får ett nytt rum. I år arrangeras Folkklubben för första gången på Inkonst. 

Är du en som gillar folkdans men som tycker att folklåtarna ibland känns för korta och vill dansa non-stop hela natten lång till suggestiva beats? Gillar du att klubba men tycker att den elektroniska musiken känns för plastig och fyrkantig och suktar efter irl-musiker med akustiska instrument som spelar grooves i 3-takt? Malmö Folk bjuder återigen in till folkklubb där tretakten möter klubbgolvet, EDM blir ADM och traditionen får ett nytt rum. 

ADM – Acoustic Dance Music – är bandet som utmanar rådande folktradition genom att fråga sig vad som händer när man tar bort det mest kända fundamentet i folkmusik: melodin. Resultatet blir repetitiva loopar, trance-liknande folkdans och tungt sväng!

Tilde Edlund – Fiol
Johanna Walldén Strouts – Fiol
Klara Källström – Cello
Stina Huldén – Barytonsaxofon
Emmanouil Georgoudis – Kontrabas
Mischa Grind – Slagverk
Farshid Dalis – Slagverk
Ellen Almgren – Tramporgel
Olov Lindroth – Piano och skyltar

Fler akter T.B.A.

►MALMÖ FOLK är en ideell folkmusikförening som genomför konserter, danskvällar och kurser med stöd av Statens kulturråd, Malmö stad.


0 svar på ”Folkklubb”