Workshop i dans med VAK

Datum

23 sep 2023

Tid

13:00 - 15:00

Plats

Danscentrum Syd
Bergsgatan 29, Malmö

Mer info

Pris: 250kr

Välkommen till en workshop i folkdans, kursen passar både dig som har dansat tidigare och dig som inte provat särskilt mycket innan men som är nyfiken på att lära dig mer. Kursen ger ett smakprov på de perspektiv vi i kvintetten VAK jobbar med. Med utgångspunkt i slängpolskesväng kommer vi tillsammans utforska dansen och samspelet med musiken och ett särskilt fokus läggs på musikalitet och improvisation. Vi kommer att dansa både en och en och två och två och dansar till livemusik. Du behöver inte ta med någon danspartner, men ta gärna med så många vänner du vill till kursen!

Om gruppen:
VAK är en folkkvintett som vuxit fram ur de två grupperna, folkmusiktrion Västanvinden och folkdansduon Agnes & Klara. Gruppen som startade under 2021 fokuserar på att fördjupa samspelet och utveckla en ensembleform där både musiken och dansen kan ses som likvärdiga musikaliska uttryckssätt för svensk folkmusik.

Medverkande:
Albin Myrin – Klarinett
Lovis Jacobsson – Cittern
Klara Andersson – Dans
Erland Westerström – Munspel
Agnes Rhode – Dans

qr-kod för VAK-workshop
Scanna för att komma till anmälan (250kr), eller klicka här

►MALMÖ FOLK är en ideell folkmusikförening som genomför konserter, danskvällar och kurser med stöd av Statens kulturråd, Malmö stad och Kulturens bildningsförbund.

kulturens

 

 


0 svar på ”Workshop i dans med VAK”