Americanakväll: Seven Foot Frank & Happy Heartaches

Datum

28 aug 2021

Tid

17:00 - 23:00

Plats

Beijers Park
Malmö Folk bjuder in till en helkväll med oldtime, bluegrass och squaredance!
Sommaren till ära arrangerar vi denna specialare utomhus, på utomhusscenen i Beijers Park, Malmö (ligger nedanför Beijers Park café).
► På scen:
SEVEN FOOT FRANK
– Seven Foot Frank är en akustisk duo som utforskar udda textmaterial genom de musikaliska idiomen från den amerikanska depressionen och förbudstiden. Tillsammans skapar de en parallell tidslinje där 1920-talet aldrig tog slut. Med tenorgitarr, banjo, mandolin, fiol och stämsång tar de med lyssnaren på en resa till en värld som är skev men välbekant. Låtarna, som letats fram från dammiga stenkakor eller till största del skrivits av bandet själv, har den där tidlösa kvalitén som tilltalar en publik i alla åldrar.
Frank Jirhamn som sjunger och spelar tenorgitarr och fiol är tidigare känd från det numera avsomnade Tall Dark Strangers och folkmusikrebellerna Molly på Rymmen. Andra halvan av duon utgörs av kusinen Lukas Lindberg på banjo och mandolin och stämsång, även känd från New Valley Stringband.
Seven Foot Frank kommer släppa sin debutskiva på vinyl genom skivetiketten Gammalthea under 2021.
HAPPY HEARTACHES
– På en bro mellan amerikansk old time- och bluegrassmusik står de fyra svenska musikerna i bandet Happy Heartaches och bjuder på glad hjärtekrossarmusik från andra sidan Atlanten. Happy Heartaches blandar egenskrivet material med personliga tolkningar av den amerikanska folkmusikens låtskatt och bjuder på musik om kärlekssorg, längtan, arbete, slit, släp, liv och död. Allt det som gör genren till det den är: sentimental, banal och alldeles, alldeles underbar. Musik rätt in i hjärtat. Kom förbi och hör Happy Heartaches riva av sina snabbaste solon och smörigaste countryballader. Tillsammans skapar bandet det perfekta soundet med fyra helgjutna röster, tillika fyra utmärkta instrumentalister, bluegrassens svar på Abba.
Happy Heartaches är:
– Albin Ekman – fiol, sång
– Alicia Jardine – banjo, mandolin, sång
– Brita Björs – kontrabas, sång
– Max Tellving – gitarr, sång
Dessutom bjuder även kvällen på en sällsynt kurs i squaredance med Audun Reitzel!
Audun Reitzel har verkat som arrangör, dansledare, instruktör och caller i mer än 30 år i traditonell American Contra och Squaredance. Han har instruerat och undervisat vid otaliga dansevenemang över hela Danmark och även gästat som caller i USA. Audun Reitzels mångåriga arbete inom Trad. Contra och Squaredance har gjort honom till en välkänd instruktör och ledare bland både dansare och musiker inom hela genren.
För att komma på kursen behöver du säkerställa en plats. Det gör du genom att boka en gratisbiljett via länken nedan:
https://billetto.se/…/americanakvall-squaredance…
► PROGRAM
17.00-17.30 – Mingel
17.30-18.30 – Seven Foot Frank
18.30-19.00 – Paus
19.00-20.00 – Kurs i Squaredance (kom gärna en kvart innan för koll av biljetter så att vi kan starta direkt kl 19)
20.00-20.30 – Paus
20.30-21.30 – Happy Heartaches
21.30-natten lång… Squaredance och jam!
► ENTRÉ
Konserter: öppen entré
Squaredance: gratisbiljetter behövs, skaffa via länken⬇️
https://billetto.se/…/americanakvall-squaredance…
OBS! Samtliga evenemang anpassas efter rådande restriktioner. Håll utkik här när det närmar sig varje konsert för närmare information om vad som gäller.
► MALMÖ FOLK ÄR en förening som arrangerar konserter, danskvällar och kurser i huvudsak inriktade på svensk och nordisk folkmusik. Frågor/volontära/spela till dans: info@malmofolk.se eller skriv till oss på vår facebooksida, Malmö Folk.
Arrangemangen genomförs med stöd från Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd, samt i samarbete med Kulturens bildningsförbund.

0 svar på ”Americanakväll: Seven Foot Frank & Happy Heartaches”