Anna Fält

Varmt välkomna till den första kvällen med MalmöFolk år 2019, den här gången på en fredag!

Röstakrobaten, folkmusikern och scenkonstartisten Anna Fält från Finland släpper sin allra första soloskiva ”Ite” – en hyllning till människorösten. I de egenkomponerade låtarna till gamla finska texter inspireras Anna av röstens olika klanger och kroppen som instrument. Genom att kombinera urgamla sångtraditioner, t.ex. besvärjelser från Finnskogarna, med modern, nutida musik hittar hon det avantgardiska i det arkaiska.

Efter Annas solokonsert blir det dans till Sven Midgren, Alva Bosdottir och Malmte Zeberg. Lokala, lekfulla, nördar och kamrater med två fioler och en kontrabas kommer bjuda på en och en annan Brolinbit, svängiga polskor och dansanta valser.

PROGRAM
Kl 19-19.45 Crash course i någon folkdans
20-21 Konsert
21-00 Spel till dans
+ jam
+ fika (cash is king!)

ENTRÉ
Betalas med swish eller kontant i dörren. Inget förköp, så kom i god tid! Caféet öppnar 19.30.

100 kr ordinarie / 80 kr medlem / 50 kr musikstuderande på musikhögskola och folkis.
Upp till 16 år fri entré i vuxens sällskap.

Doors 7.30pm – concert 8pm – welcome!

OBS: Dörrarna stängs när konserten börjar kl 20 och öppnas sedan igen kl 21.15 då dansen tar vid! Det kommer alltså inte vara möjligt att droppa in under konserten. Detta för att ge publik och artister en så fin konsertupplevelse som möjligt och för att vi saknar möjlighet att bemanna entrén under konserten.

MALMÖFOLK ÄR en förening som arrangerar konserter, danskvällar och kurser i huvudsak inriktade på svensk och nordisk folkmusik. Frågor/volontära/spela till dans: info@malmofolk.se

Arrangemangen genomförs med stöd från Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd, samt i samarbete med Kulturens bildningsförbund.