Folkmusikhelgen – Nybörjardanskurs i polska

Datum

12 okt 2019

Tid

15:00 - 18:00

Kostnad

200 kr

Plats

Ungdomens hus

Under hösten kommer vi köra tre stycken tre-timmars danskurser med Ulrika Tegnér, Lina Dahlman och Alva Bosdottir på Ungdomens hus. 14 sep, 12 okt och 16 nov. Man anmäler sig till varje tillfälle separat och man måste inte kunna komma på alla. Kostnaden är 200 kr per tillfälle.

Efter det enorma intresset under förra året, kommer här ännu en längre nybörjardanskurs i polska. Kursen riktas främst till er som inte dansat så mycket tidigare, eller aldrig dansat folkdans förut, men även vanare dansare som vill fila på grunderna i dansen är varmt välkomna! Detta blir lite en ”favorit i repris” efter kurserna som hölls under hösten och våren – dock inte alls identisk. Alla som var med då är varmt välkomna att anmäla sig till en ny kurs där vi både går igenom grunderna igen, och utvecklar andra kvalitéer i dansen.

Anmäl dig till Ulrika Tegnér på utegner@gmail.com senast 13 sep! Skriv också vilket/vilka datum din anmälan gäller, eftersom vi ger flera kurser i höst. Sist blev kursen full så anmäl dig i god tid. Först till kvarn!

När? Lördagen den 12 okt 2019 kl 15-18

Var? Ungdomens hus Norra Skolgatan 10B, 211 52 Malmö

Hur? Med sköna kläder, vattenflaska och skor som är lite ”halkiga” (dvs inte gummisulor med mycket grepp mot underlaget) alternativt strumpor att dansa i.

Kostnad: 200 kr (inkluderar inträde till Malmö Folk: Vågspel. Jämna pengar eller swish.

Vad är polska?
Polska är en pardans som dansas i hela Sverige (och i våra grannländer). Man kan nog säga att det är den vanligaste dansen och musiken i svensk folkmusik och det finns massor av lokala och regionala varianter både i musik och dans. Här kommer vi lära ut en grundläggande ”rundpolska” som består av försteg och omdansning. Polska är ofta den av de folkliga pardanserna som är svårast att lära sig, då den kräver ganska mycket balans, koordination och övning. Därför tyckte vi det var bra att fokusera på polska denna gången, och ge er en chans att öva och fokusera på denna dans. Många erfarna folkdansare tycker att polskan är den härligaste och mest utmanande dansen, och man hamnar lätt i en skön transliknande stämning när allt stämmer med musik, sväng och dansparter. Då kan det kännas som att man flyger fram över golvet.

Sprid gärna till era danssugna vänner!

 

Foto: Jon Antonsson

Kursen arrangeras av: Malmö Folk, Kulturens Bildningsverksamhet, Riksförbundet för Folkmusik och Dans, med stöd av Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd.

 

Detta är en del av Folkmusikhelgen i Malmö 11-13 okt en helg fylld av konserter, workshops, folknattklubb, barnföreställning, jam, Klubb Rålåt, kurser, dans, mm…

Folkmusikhelgen i Malmö är ett samarbete mellan:
Projektet UNGA Folk, UNGA Musik i Syd, Malmö Folk, Kulturens Bildningsverksamhet, Studieförbundet Bilda, Österlens Folkhögskola, Musikhögskolan i Malmö, Palladium Malmö, Barnens Scen, Moriska Paviljongen, Skånes Spelmansförbund, Riksförbundet för Folkmusik och Dans och Kap Syd, Lintonfonden.
Med stöd av Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd.

Se hela programmet här:

www.musikisyd.se/folkmusikhelg

Facebook:

Folkmusikhelgen i Malmö på Facebook

Frågor:

maria.bojlund@musikisyd.se


0 svar på ”Folkmusikhelgen – Nybörjardanskurs i polska”