Duo Anders Hällström & Kristina Bergström // Sven Midgren

Datum

12 mar 2022

Tid

19:00 - 23:55

Plats

Barnens Scen
Malmö Folkets Park, Falsterbogatan 17

Mer info

19.00-19.45 Crash course i dans,
20.00 Konsert,
21.00-00.00 Spel till dans, jam och fika,
Entré: 140kr / 100kr medlem/ 70 kr student, arbetslös, över bron (och medlem),
Inget förköp. Swish eller kontant i dörren, vi tar ej kort,
OBS! Rådande restriktioner med hänsyn till spridning av COVID-19 kan komma att påverka evenemanget,
Samarbete med Musik i syd

Riksspelmannen Anders Hällström från Överkalix/Stockholm möter tramporgelfantasten och dialektexperten Kristina Bergström. Humoristisk kultursport och tramporgelkunskap blandas med ösiga polkor, stiliga menuetter och polonäser från Norr- och Västerbotten. Många av låtarna är hämtade ur handskrivna notböcker som Winblad/Engelmarks notbok, Lidsträsksamlingen i Västerbotten och Åhrströms samling av kadriljer på Norrbottens museum.

Anders Hällström (f. 1965), riksspelman på fiol. Han är en mycket uppskattad spelman och pedagog. Bland annat har han spelat i kultbandet Bodil Bensons folkmusikorkester och vikarierat i JP Nyströms.  Senast  sågs han i Hillevi-ensemblen under ledning av Emma Ahlberg Ek. Under många år har han lett kurser under Ålstalägret och Föllingeveckan, samt gett ett otal helgkurser runt om i Sverige. Han har också varit verksam som teatermusiker på Norrbottensteatern och Tornedalsteatern.

Kristina Bergström (f. 1973), Norrbottens egen tramporgeldrottning! Sedan premiärspelningen 2014 har hon har synts på scener och festivaler som Ransätersstämman, Kalottspel, Norrlandsoperan och Malmö folk. Kristina spelar med idel meriterade fiol- och nyckelharpospelmän och har snabbt gjort sig känd för sitt svängiga och dansanta spelsätt. Hon är också en uppskattad underhållare med många olika dialekter och språk på sin repertoar och leder kurser i både hur man spelar på och reparerar tramporglar.

Anders Hällström och Kristina Bergström spelar till konsert och en stund till dans.

Sedan spelar Sven Midgren till dans.

Kanske en av sin generations flitigaste dansspelmän, med en bred och fyllig repertoar av allehanda dansmusik. Det blir garanterat Skånelåtar på både längden och tvären och lika garanterat en hel del annat också. Svens spel präglas av lekfullhet och variation, i tät kontakt med dansarna.

Obs! Evenemanget anpassas efter rådande restriktioner pga. Covid-19.

Kvällen  anordnas direkt efter Ungdomsstämman och är ett samarbete med Musik i Syd:

►MALMÖ FOLK ÄR en ideell folkmusikförening som genomför konserter, danskvällar och kurser med stöd av Statens kulturråd, Malmö stad och Kulturens bildningsförbund.


0 svar på ”Duo Anders Hällström & Kristina Bergström // Sven Midgren”