The Rheingans Sisters

Datum

06 maj 2023

Tid

19:00 - 23:55

Plats

Barnens Scen
Malmö Folkets Park, Falsterbogatan 17

Mer info

19.00-19.45 Crash course i dans,
20.00 Konsert,
21.00-00.00 Spel till dans, jam och fika,
Entré: 140kr / 100kr medlem/ 70 kr student, arbetslös, över bron (och medlem),
Inget förköp. Swish eller kontant i dörren, vi tar ej kort

The Rheingans Sisters starkt engagerade musik är både samtida och djupt förankrad i folkmusiktraditionen, en helt egen och betagande musik där traditionellt material vävs in på ett både kraftfullt och lekfullt vis. De två systrarna som kommer från Sheffield i England, har utbildat sig i England, Skottland, Frankrike och Sverige och har tagit till sig alla dessa länders folkmusik på djupet. Anna och Rowan Rheingans spelar fiol och sjunger och är dessutom multi-instrumentalister: de utnyttjar skickligt banjo, fotstamp, strängtrumma (tambourin à cordes), enhandsflöjt (flabuta) och spoken words i sin musik.

På scen är Rheingans oefterhärmliga. Under konserten bjuder de på musik från deras senaste album Receiver, som har starka influenser från svensk och fransk nutida folkmusik. Det innehåller sånger om naturen, om myter, skönhet, sorg och tyst politisk ilska. Där finns även danslåtar som pulserar med djupa, förunderliga borduntoner och skuggor av fotsteg.

Till dans är The Rheingans Sisters en virvelvind. De har lång erfarenhet av att spela till svenska danser på svenska spelmansstämmor och festivaler, men har också livat upp franska festivaler som ”Grand Bal de l’Europe” i Gennetines. Så det är inte omöjligt att vi får lära oss en och annan fransk dans också.

The Rheingans Sisters har fått och blivit nominerade till flera prestigfyllda musikpriser i England, bland annat ”Bästa originalspår” (2016, pris) och ”Bästa band” (2019, nominering) på BBC Radio 2 Folk Awards.

 

Skivor:
Receiver 2020
Bright Field 2018
Already Home 2015
Glad Gold Hearts 2013

Videor:
Bourreer
”Lo Segoner”
”After The Bell Rang”
”Urjen”

The Rheingans Sisters hemsida
The Rheingans Sisters facebooksida

 

►MALMÖ FOLK ÄR en ideell folkmusikförening som genomför konserter, danskvällar och kurser med stöd av Statens kulturråd, Malmö stad och Kulturens bildningsförbund.


0 svar på ”The Rheingans Sisters”