Tailcoat på Malmö Folk Festival

Datum

14 okt 2022

Tid

19:00 - 23:55

Plats

Malmö Live, Kuben
Dag Hammarskjölds torg 4, 211 18 Malmö

Mer info

19.00-19.45 Crash course i dans,
20.00 Konsert,
21.00-00.00 Spel till dans, jam och fika

Mix Musik och Malmö Folk fortsätter sitt samarbete kring konsert- och klubbkvällar under Malmö Folk Festival. Till fredagskvällen har vi tillsammans bokat det unga dansk-svenska bandet Tailcoat, som kommer bjuda oss både på konsert för sittande publik och även bjuder upp till dans – allt i en “vanlig” Malmö Folk-kvällsanda, men denna gång i konsert- och danssalen Kuben på Malmö Live.

Tailcoat spelar nykomponerad folkmusik med rötterna i en gemensam nordisk tradition som resonerar i varje medlems musikaliska och kulturella bakgrund. Genom att utmana den kontemporära nordiska folkmusikens definierade drag söker bandet att utvidga gränserna mellan de skandinaviska ländernas folkmusiktraditioner och även gränserna mellan nytt och gammalt.

Med detta mål som utgångspunkt skriver och arrangerar bandet musik, som för folkmusiken in i det här årtusendet på ett nytt sätt. Här hämtas inspiration ur alltifrån svensk och dansk spelmansmusik, till musik över atlanten och från andra sidan ekvatorn. Instrumentsättningen är också en blandning av gammalt och nytt där akustiskt möter elektriskt och traditionella nordiska instrument möter en blandning av traditionellt och modernt slagverk.

TAILCOAT är: 

Emil Ringtved Nielsen – Elbas 

Henriette Ambæk Flach – Fiol och hardingfele

Mårten Hillbom – Slagverk

Rasmus Brinck – Nyckelharpa

Villads Hoffmann – Cittern

 

Före konserten, kl 19.00 blir det som vanligt crash course i folkdans

Biljetter säljs via Malmö Live

Hela programmet för Malmö Folk festival hittar du här

Evenemanget är ett samarbete med Mix Musik, RFoD samt Kulturens bildningsförbund


0 svar på ”Tailcoat på Malmö Folk Festival”