Datum

25 sep 2021

Tid

19:00 - 19:00

Plats

Barnens Scen
Malmö Folkets Park, Falsterbogatan 17

Mer info

20.00 Konsert,
21.00-00.00 Spel till dans, jam och fika,
Dörrarna öppnas 19.30 och stängs 20.00 då konserten börjar. De öppnas sen igen 21.15 då dansen tar vid.,
Inget förköp. Swish eller kontant i dörren, vi tar ej kort

RÅ består av tre färgstarka instrumentalister från den nordiska improvisations- och folkmusikscenen som sammanflätade i tradition och utveckling för musikarvet framåt. Där dessa fioler, klarinetter och saxofoner möts skapas en bubblande, sprudlande och maximalistisk tolkning av nordisk traditionsmusik som den aldrig hörts förr.

Med polskans vemodiga allvar, valsens suggestiva rytmik och schottisens lekfulla sväng har musikerna i RÅ byggt en helhet som utmanar lyssnaren, men med stor kärlek och respekt för det musikaliska arvet de förvaltar. Med sin ovanliga sättning blir ljudbilden ett spännande och fräscht inslag på den svenska musikscenen.

 

RÅ är Christine Tilby från Jylland, DK, på fiol och oktavfiol, Cecilia Moore från Västerbotten, SE, på sopran- och barytonsaxofon samt Anna Frykstam, Skåne, SE på klarinett och basklarinett.

 

OBS! Samtliga evenemang anpassas efter rådande restriktioner.
För uppdaterad information om konserten se vår facebook-sida: Malmö Folk

 

► MALMÖFOLK ÄR en förening som arrangerar konserter, danskvällar och kurser i huvudsak inriktade på svensk och nordisk folkmusik. Frågor/volontära/spela till dans: info@malmofolk.se
Arrangemangen genomförs med stöd från Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd, samt i samarbete med Kulturens bildningsförbund.

0 svar på ”RÅ”