Nordic Raga med Tina Quartey & Maya Yousef

Datum

27 apr 2024

Tid

19:00 - 23:55

Mer info

19.00-19.45 Crash course i dans,
20.00 Konsert,
21.00-00.00 Spel till dans, jam och fika,
Entré: 140kr / 100kr medlem/ 70 kr student, arbetslös, över bron (och medlem)

Special!

I samband med eventet Kvinnliga instrumentpionjärer 25-26/4, där man i workshops och samtal får möta tre namnstående musiker och pionjärer inom sitt instrument och sin tradition, arrangerar Malmö Folk och The Baghdad Sessions en konsert- och danskväll, där dessa musiker delar scen med banded Nordig Raga. Arabiskt möter svenskt möter indiskt, med chans att lära sig både svensk slängpolska och arabiska ringdanser! 

Se mer om dessa evenemang på www.mhm.lu.se och https://www.odeum.lu.se/

Medverkande:
Nordic Raga är ett projekt med de tre svenska folkmusikerna Mats Edén, Dan Knagg och Pär Moberg, som tillsammans med Jyotsna Srikanth utforskar vad som händer om man låter nordisk folkmusik möte sydindisk musikalisk praxis för att arrangera musik och att improvisera över den. Gruppen har släppt en kritikerrosad skiva och turnerat både i Europa och Indien, men har inte spelat ihop sedan före pandemin. Så missa inte denna unika chans! https://evolvingtraditions.se/band/nordic-raga/

Maya Youssef: (SYR/UK), arabisk qanoun, banbrytare som kvinnlig qanounspelare. https://mayayoussef.com/
Jyotsna Srikanth: (IN), karnatisk fiol, ett världsnamn inom karnatisk klassisk musik, fusion m m. https://www.darbar.org/artist/jyotsna-srikanth
Tina Quartey:  (SE), slagverk, pionjär inom att introducera slagverk i nordisk folkmusik. https://www.tinaquartey.com/

Under konserten kommer vi att få höra en spännande blandning av arabisk, svensk och indisk musik. Det kommer också att bli spel till dans av bland annat Tina Quartey och Mats Edén, och möjlighet att lära sig både svensk slängpolska och arabiska ringdanser. 

Fika och möjlighet till jam finns som vanligt på Malmö Folk!

Samarrangemang mellan Malmö Folk, Arabiskt-svenskt Kulturcenter och Musikhögskolan i Malmö.

www.mhm.lu.se
https://www.facebook.com/baghdadsessions/

►MALMÖ FOLK är en ideell folkmusikförening som genomför konserter, danskvällar och kurser med stöd av Statens kulturråd, Malmö stad och Kulturens bildningsförbund.


0 svar på ”Nordic Raga med Tina Quartey & Maya Yousef”