Mats Berglund Trio

Datum

26 nov 2022

Tid

19:00 - 23:55

Plats

Barnens Scen
Malmö Folkets Park, Falsterbogatan 17

Mer info

19.00-19.45 Crash course i dans,
20.00 Konsert,
21.00-00.00 Spel till dans, jam och fika,
Dörrarna öppnas 19.30 och stängs 20.00 då konserten börjar. De öppnas sen igen 21.15 då dansen tar vid.,
Entré: 140kr / 100kr medlem/ 70 kr student, arbetslös, över bron (och medlem),
Inget förköp. Swish eller kontant i dörren, vi tar ej kort

Mats Berglund har i många år varit en av de starkaste och mest säregna rösterna på den svenska folkmusikscenen. Som dansspelman och upptäckare/utforskare av spelstilar och musikgeografiska områden har han gjort sig oumbärlig som en av den värmländska musikens viktigaste ambassadörer. Med sin personliga spelstil är han idag en av landets mest igenkännbara spelmän och ingen har som Mats lyckats sprida musiken från gränsbygderna mellan Sverige och Norge.

Mats Berglund Trio består även av Jonas Bleckman, cello och Andreas Ralsgård på sopransax och traversflöjt. Denna kombination klär de karakteristiska polskorna och hallingarna från Finnskogen och Jösse härad i Värmland i en ovanlig instrumental klangdräkt. Trions instrumentsammansättning skapar ett unikt sound som lämnar stort utrymme för musikalisk kraftfullhet och nyansrikedom. I tätt samspel tar Mats Berglund Trio spelmanstraditionen från Värmlandsskogarna mot oanade höjder och levererar drivande låtar i omåttligt sväng på ett sätt som fyller dansgolv och konsertsalar och gör dem till en av landets mest eftertraktade folkmusikensembler.

 

Videor:
Såhär lät det förra gången Trion besökte Malmö folk
Från konsert på Skeppis 2021
CD-skiva med Trion (Leo Sander Svensson på cello)

 

►MALMÖ FOLK ÄR en ideell folkmusikförening som genomför konserter, danskvällar och kurser med stöd av Statens kulturråd, Malmö stad och Kulturens bildningsförbund.


0 svar på ”Mats Berglund Trio”