Malmö Folk Festival: Folkklubb

Datum

21 okt 2023

Tid

19:30 - 23:55

Plats

Malmö Live, Kuben
Dag Hammarskjölds torg 4, 211 18 Malmö

Mer info

18:30-19:15 Crash course i folkdans (egen fribiljett via Malmö Live),
20:30-00 Dans,
Biljetter via Malmö Live,
Entré: 140kr / 100kr medlem
Välkomna till den femte folkklubben! Mix musik och Malmö Folk bjuder in till en folkdansklubb som utmanar konventionerna. Det blir hårdsvängande livemusik i folkton – trä och betong, fioler, värmeljus och neon.  Musik för dig som vill dansa, lyssna, skratta, gråta, njuta, virvla.
19.30-20.30 Crashcourse i folkdans – Foajéscenen
Inled kvällen med vår crash course i folkdans. Danskursen riktar sig både till dig som aldrig provat förut och till dig som har testat lite grann och ger några verktyg att leka runt med. På kvällens dansgolv råder sedan en go anarki där all typ av dans välkomnas och för den som blev biten på folkdans går det fint att fortsätta be om tips å trix. (Egen fribiljett bokas via Malmö Live)

23-00 PÄIVI HIRVONEN TRIO Päivi Hirvonen är Finlands svar på Sara Parkman som hon dessutom har en duo med. Hon spelar fiol, stråklyra och har en stämma som porlar likt de finska floderna eller som klingar ålderdomligt när jojken från Karelen tränger igenom. Päivi Hirvonens fylligt klingande röst, hennes skickliga spel och karismatiska framträdande gör att musiken kan spräcka sten. Ta på dig rejäla dansskor för du kommer virvla runt utan stopp till de hypnotiska tonerna. (Bokade av Mix Musik)

21:45-22:45 – Med stor respekt för den folkmusikaliska traditionen återskapar trion RÅ utmanande och rytmiska polskor och schottisar. Med två på blåsinstrument och den tredje på fiol har de tagit inspiration från house-musikens förvrängda melodier och baser och ger oss låtar vars landskap både är spännande och bär på stor integritet. Christine Tillby, Anna Frykstam & Cecilia Moore är trion som utgör denna vemodiga, självsäkra & nyskapande trio. (Bokade av Malmö Folk)

ville och tommie

20.30 – 21.30 VILLE & TOMMIE
En helt vanlig duo med sverigefinske fiolspelaren Ville Syri och Helsingfors-baserade men från Cornwall bördige dragspelaren Tommie Black-Roff. Svenskt, finskt, cornwallskt och modern folkmusik hittar ett hem i deras kapabla händer. Förvänta dig det oväntade. (Bokade av Malmö Live)

Biljetter: via Malmö Live eller på plats i dörren. 140 kr ordinarie, 100 kr medlem eller student

Tillgänglighet i lokalen:
Malmö Live är tillgänglighetsanpassat och har väl skyltade hissar till samtliga våningsplan. Rullstolsplatser till konserter bokas via tel 040-34 35 00. För dig med nedsatt hörsel finns hörhjälpmedel att låna i garderoberna.

Detta evenemang är en del av Malmö Folk Festival och ges i samarbete med Mix Musik

►MALMÖ FOLK ÄR en ideell folkmusikförening som genomför konserter, danskvällar och kurser med stöd av Statens kulturråd, Malmö stad och Kulturens bildningsförbund.


0 svar på ”Malmö Folk Festival: Folkklubb”