Malmö Folk Festival: Folkklubb

Datum

21 okt 2023

Tid

20:30 - 23:55

Plats

Malmö Live

Mer info

Länk till biljetter kommer...

Årets Folkklubb på Malmö Folk Festival bjuder på tre spännande akter:

PÄIVI HIRVONEN TRIO – spelmannen med rösten. Dialogen mellan fiol, röst och stråklyra- med denna sättning skapar Päivi Hirvonen musik fylld av historier och starka känslor. Inspirationen hämtar hon ur den finska låttraditionen, och hennes musik speglar allt vad livet kan erbjuda. Päivis starka röst, skickliga fiolspel och karismatiska framträdande samverkar i hennes musik på ett unikt vis.

– Det finns inget vanligt med RÅ. Med kombinationen av saxofon, klarinett och fiol, parat med en innovations- och utforskningslusta, har RÅ skapat ett sound som verkligen är utöver det vanliga. Traditionell svensk folkmusik är lekfullt mixad med EDM-inspirerade basgångar, heavy metal-inspirerade riff, fri improvisation och jazzharmonier. Tillsammans skapar detta en tolkning av den svenska folkmusiken så som du aldrig hört den förut! Det svensk-danska bandet är ute efter att utmana och diversifiera sättet traditionell svensk folkmusik spelas. RÅ är maxad folk!

TBA – Ytterligare en akt är på ingång

Detta evenemang är en del av Malmö Folk Festival och ges i samarbete med Mix Musik

►MALMÖ FOLK ÄR en ideell folkmusikförening som genomför konserter, danskvällar och kurser med stöd av Statens kulturråd, Malmö stad och Kulturens bildningsförbund.


0 svar på ”Malmö Folk Festival: Folkklubb”