GKN5

Datum

23 okt 2021

Tid

19:00 - 23:00

Plats

Malmö Live, Kuben
Dag Hammarskjölds torg 4, 211 18 Malmö

Mer info

20.00 Konsert,
21.00-00.00 Spel till dans, jam och fika

Kvintetten GKN 5 bildades av Guro Kvifte Nesheim som bestämde sig för att bli kapellmästare. Hon var trött på att vara beroende av andra för att skapa musik och gjorde slag i saken när hon bjöd in sina favoritmusiker från både Norge och Sverige.

Repertoaren är både nyskriven- och traditionsmusik. Med ett stort mått av musikalisk frihet, lek med rytmer och utsvävningar i melodierna tar musikerna med dessa gamla låtar till en samtida klangvärld. GKN5 undersöker hur solokaraktären i hardingfelespelet kan bevaras i samspel och beskriver sitt sound som en orkestrerad hardingfela. En förutsättning de lyckas fullt ut med, Kvintettens klang får ut det mesta av felans resonanser. Du kommer dras in i en atmosfär som målar upp de karga norska fjordarna, finstämda melodier som går över till ett kraftfullt trans-liknande tillstånd och fötterna börjar röra sig. Låt dig virvla runt i musiken!

På scen

Guro Kvifte Nesheim, hardingfela

Thomas Eriksson, 12-strängad gitarr

Anna Malmström, klarinett/basklarinett

Jens Linell, tamburin

Anna Gustavsson, nyckelharpa

Pris

140 kr. Medlem i Malmö Folk eller Mix Musik: 100 kr

Förköp via Malmö Lives hemsida: Köp biljett

Konserten är en del av festivalen Folkfest Malmö. Se hela programmet på www.folkfestmalmo.se

 

Arrangör: Malmö Folk, Mix Musik, Musik i Syd och Malmö Live Konserthus

 

► OBS! Samtliga evenemang anpassas efter rådande restriktioner.
För uppdaterad information om konserten se vår facebook-sida: Malmö Folk

 

► MALMÖFOLK ÄR en förening som arrangerar konserter, danskvällar och kurser i huvudsak inriktade på svensk och nordisk folkmusik. Frågor/volontära/spela till dans: info@malmofolk.se
Arrangemangen genomförs med stöd från Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd, samt i samarbete med Kulturens bildningsförbund.

0 svar på ”GKN5”