Folkmusikhelgen – Folkklubb

Datum

11 - 12 okt 2019

Tid

21:00 - 03:00

Kostnad

Fri entré fram till 23.30, därefter 120 kr

Plats

Moriska Paviljongen
Norra Parkgatan 2 214 22 Malmö

En folkdansklubb som utmanar konventionerna: i Spegelsalen på Moriska Paviljongen kombineras hårdsvängande livemusik i folkton med elektronisk klubbmusik – något helt nytt för malmöpubliken. Trä och betong, fioler och DJs, värmeljus och neon. Musik för dig som vill dansa, lyssna, skratta, gråta, njuta, blunda, virvla.

21:00 Dörrarna öppnas, warm up & crash course i slängpolska:
Ta en öl eller delta i vår crash course i slängpolska. Danskursen riktar sig både till dig som aldrig provat förut och till dig som har testat lite grann, och ger några verktyg att leka runt med. På kvällens dansgolv råder sedan en go anarki där all typ av dans välkomnas, och för den som blev biten på folkdans går det fint att fortsätta be om tips å trix.

På scen:
22:00 MIDGREN | SKROBE | QUARTEY (Live + Skivsläpp)
23.30 BRITA BJÖRS (Live)
00:30 Geten & Evigheten (Live)
01:30-3:00 JENS MÖLLER (DJ)

Dessutom jam i entrén, ta med ditt instrument!

FRI ENTRÉ fram till 23:30 därefter 120 kr

 

Midgren/Skrobe/Quartey

Med fiol, slagverk och gitarr skapar trion en mix av sväng och intimitet, lek och allvar. Musik för dig som vill dansa, lyssna, skratta, gråta, njuta, blunda, virvla. Nu släpper gruppen äntligen sin debut-CD och i samband med det utlovas ett gig fyllt med hårdsvängande dansmusik.

Tina Quartey är närmast en levande legend, startade sin karriär i Filarfolket och sedan Groupa under 80- och 90-talet och har sedan dess bidragit med sitt sväng och sin breda palett av ljud och klanger till en lång rad band och projekt inom både folkmusik och andra genrer.

Sven Midgren växte upp med just Filarfolket i hörlurarna och samtidigt omgiven av spelmän som matade på med traditionella skånelåtar på fioler. Han har sedan dess gjort sig känd som en av sin generations flitigaste dansspelmän, djupt förankrad i den sydsvenska traditionen, men med en stor bredd på sin repertoar. I hans spel paras driv och lekfullhet med innerlighet och dynamik.

Allan Skrobe har rört sig i hela världen, såväl bildligt som bokstavligt, men återvänder ständigt hem till den svenska folkmusiken. Han manövrerar ledigt mellan lyriskt melodispel, harmonisk uppbackning och rytmiskt pådrivande komp, ständigt med samma värme och spelglädje.

 

Brita Björs

Brita Björs är artist, folkmusiker, scenkonstnär, från Malmö/Järvsö. Ibland är hon folkdiva i Folkmusikens Queen B (FMQB), ibland är hon snuskvisepredikant i The Erotica Project, ibland är hon amerikalängtande i bandet Happy Heartaches. Denna afton bjuder hon på folkmusik i elektronikakostym. Det blir några godbitar från FMQB, men också supvisor, snuskvisor, vaggvisor, folk-elektro-pop-disco-rejv, en önskan att vara folkmusikens Fatboy slim, Leila K eller E-type.

 

Geten & Evigheten

Evighetens ljud, ett landskap av ekon och puls, rymdens hjärtslag som känns i varje kropp.
Genomträngande, klar och spröd smälter rösten genom slöjan mellan dimensionerna.
Uråldrigt som nytt, det känns likadant: folkets historia och mänsklighetens rytm. Geten & Evigheten. Traditionella texter och melodier från olika folkliga kulturer möter beat och ambienta ljudlandskap.

Petra Hessel – vokal

Anton Johansson – slagverk och maskiner

Lyssna på Spotify

 

DJ Jens Möller

Jens Möller tar oss med på en resa genom tid och rum, över världen och genom kroppen. Snöra på dig dina bästa dansskor och öppna öronen, för nu lyfter vi. Menyn för kvällen blir en Mix de Max av afro beat, cumbia, salsa, funk, disco, klezmer, folk och annan dansmusik. Från blandade platser och blandade tider rätt in i era hörselgångar!

 

Klubben arrangeras av: Malmö Folk, Kulturens Bildningsverksamhet, Riksförbundet för Folkmusik och Dans, Moriska Paviljongen, Musik i Syd med stöd av Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd.


Detta är en del av Folkmusikhelgen i Malmö 11-13 okt en helg fylld av konserter, workshops, folknattklubb, barnföreställning, jam, Klubb Rålåt, kurser, dans, mm…

Folkmusikhelgen i Malmö är ett samarbete mellan:
Projektet UNGA Folk, UNGA Musik i Syd, Malmö Folk, Kulturens Bildningsverksamhet, Studieförbundet Bilda, Österlens Folkhögskola, Musikhögskolan i Malmö, Palladium Malmö, Barnens Scen, Moriska Paviljongen, Skånes Spelmansförbund, Riksförbundet för Folkmusik och Dans och Kap Syd, Lintonfonden.
Med stöd av Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd.

Se hela programmet här:

www.musikisyd.se/folkmusikhelg

Facebook:

Folkmusikhelgen i Malmö på Facebook

Frågor:

maria.bojlund@musikisyd.se

 

 


0 svar på ”Folkmusikhelgen – Folkklubb”