Folke Dahlgren & Bruno Andersen // Sven Midgren

Datum

12 mar 2022

Tid

19:00 - 23:55

Plats

Barnens Scen
Malmö Folkets Park, Falsterbogatan 17

Mer info

19.00-19.45 Crash course i dans,
20.00 Konsert,
21.00-00.00 Spel till dans, jam och fika,
Entré: 140kr / 100kr medlem/ 70 kr student, arbetslös, över bron (och medlem),
Inget förköp. Swish eller kontant i dörren, vi tar ej kort

Folke Dahlgren & Bruno Andersen är en folkmusikduo som spelar svensk folkmusik på svensk säckpipa och vevlira – två väldigt olika instrument med en gemensam tanke, den evigt ljudande tonen. Vevlirans smattrande knarr smälter i hop med säckpipans hesa röst och det blir uppenbart att instrumenten är gjorda för varandra. Musiken är rotad i klassiskt duospel med säckpipa och vevlira som det spelas i Frankrike men också starkt influerat av gamla idoler som Bartok och Judas Priest.


Folke Dahlgren & Bruno Andersen
  är skivaktuella med fullängdaren  Wessmanlandsbitar  (skivsläpp på Gammalthea 22/2-2022). Fokus på skivan är musik från Västmanland, som är Folkes hemtradition, en tradition som kanske också är lite underrepresenterad i folkmusiken nuförtiden.

Folke kommer från en bakgrund av rock-/jazzgitarr och bluegrassbanjo och blev 2013 utsedd till riksspelman på svensk säckpipa. Bruno är en före detta trummis i progmetal-band och klassiskt skolad slagverkare som bytt till heltidsvevlirare.


”Jag gillar det. Folke & Bruno det är grejer.” (Thomas Fahlander om skivan Wessmanlandsbitar i tidningen Lira. Hela recensionen)

 

Videor:
Spikens vals
Vagnshusschottis
Franska polskan

 

Singel 2021:
Patrikatt

 

Folke Dahlgren & Bruno Andersen spelar till konsert och en stund till dans.

Sedan spelar Sven Midgren till dans.

Kanske en av sin generations flitigaste dansspelmän, med en bred och fyllig repertoar av allehanda dansmusik. Det blir garanterat Skånelåtar på både längden och tvären och lika garanterat en hel del annat också. Svens spel präglas av lekfullhet och variation, i tät kontakt med dansarna.

 

Obs! Evenemanget anpassas efter rådande restriktioner pga. Covid-19.

Kvällen  anordnas direkt efter Ungdomsstämman och är ett samarbete med Musik i Syd:

►MALMÖ FOLK ÄR en ideell folkmusikförening som genomför konserter, danskvällar och kurser med stöd av Statens kulturråd, Malmö stad och i samarbete med studieförbundet Kulturens.


0 svar på ”Folke Dahlgren & Bruno Andersen // Sven Midgren”