Folkmusikhelgen – Bäckahästen: En barnföreställning

Datum

12 okt 2019

Tid

14:00 - 14:30

Kostnad

50 kr

Plats

Barnens Scen
Malmö Folkets Park, Falsterbogatan 17

Mer info

www.barnensscen.se

Den ene är spelman den andre vill bli … De båda vännerna går på jakt efter den bästa spelläraren! På vägen träffar de Goenissen som tipsar om Bäckahästen, men han är inte lätta att hitta! De finner en gammal sko som kan vara en ledtråd! På vägen får de hjälp av både vättar och den vilda älvan! Till slut möter de bäckahästen mitt inne i skogen och får lära sig spela! Där finns det också pinnar, nötter å stenar så att alla kan vara med och spela!

Riksspelmännen Ninni och Laif Carr är riktigt gamla rävar på att spela för barn och unga. Med sin föreställning Skånska spektakel har de mött över 35.000 barn över hela Skåne. Ninni är rytmikpedagog och båda är riksspelmän.

 

Föreställningen arrangeras av Barnens Scen, UNGA Musik i Syd och Projektet UNGA Folk, med stöd av Statens Kulturråd.

 

Detta är en del av Folkmusikhelgen i Malmö 11-13 okt en helg fylld av konserter, workshops, folknattklubb, barnföreställning, jam, Klubb Rålåt, kurser, dans, mm…

Folkmusikhelgen i Malmö är ett samarbete mellan:
Projektet UNGA Folk, UNGA Musik i Syd, Malmö Folk, Kulturens Bildningsverksamhet, Studieförbundet Bilda, Österlens Folkhögskola, Musikhögskolan i Malmö, Palladium Malmö, Barnens Scen, Moriska Paviljongen, Skånes Spelmansförbund, Riksförbundet för Folkmusik och Dans och Kap Syd, Lintonfonden.
Med stöd av Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd.

Se hela programmet här:

www.musikisyd.se/folkmusikhelg 

Facebook:

Folkmusikhelgen i Malmö på Facebook

Frågor:

maria.bojlund@musikisyd.se

 


0 svar på ”Folkmusikhelgen – Bäckahästen: En barnföreställning”