Anna-Karin Andersson och John-Francis Goodacre

Datum

20 jan 2024

Tid

19:00 - 23:55

Plats

Barnens Scen
Malmö Folkets Park, Falsterbogatan 17

Mer info

19.00-19.45 Crash course i dans,
20.00 Konsert,
21.00-00.00 Spel till dans, jam och fika,
Entré: 140kr / 100kr medlem/ 70 kr student, arbetslös, över bron (och medlem),
www.barnensscen.se

Anna-Karin Andersson och John-Francis Goodacre är två spelmän som har hittat sitt musikaliska hem bland de vildvuxna speltraditionerna från Västerdalarna, Värmland och närliggande Norge. De bjuder in dansare och lyssnare till en stor klangvärld där gamla låtar ges nytt liv i lekfullt och nyfiket samspel.

Duon träffades första gången på Ransäterstämman och upptäckte en delad passion för riviga danslåtar med inspiration från deras respektive läromästare Mats Edén och Mats Berglund. Anna-Karin (hardingfela, fiol) är riksspelman, kompositör och fiolpedagog med rötter i Småland. 2023 släppte hon soloskivan Gränsland med traditionella och nykomponerade låtar på hardingfela. Hon är också huvudlärare i fiol på folkmusiklinjen på Skurups folkhögskola. John-Francis (viola d’amore, fiol) är arkivarie på Folkmusikens hus i Rättvik där möjligheterna att djupdyka i traditionen är stora. Han kommer ursprungligen från England men lockades till Sverige av sin stora kärlek för folkmusiken och dansen och är numera en eftertraktad spelman på danskurser och logar.

Lyssna på ett smakprov från Anna-Karins skiva här

►MALMÖ FOLK är en ideell folkmusikförening som genomför konserter, danskvällar och kurser med stöd av Statens kulturråd och Malmö stad.

 


0 svar på ”Anna-Karin Andersson och John-Francis Goodacre”