232 Strängar

Datum

20 mar 2021

Tid

20:00 - 23:55

Mer info

LIVESTREAM

Konserten sänds online på facebook, utan publik på plats. Klicka på länken nedan för att komma till streamen.

LIVESTREAM: 232 STRÄNGAR

MED HUNDRATALS STRÄNGAR – och några kohorn – skapar 232 Strängar en egen och gnistrande instrumentalmusik där improvisation och folkton samsas och nya klangvärldar skapas. I ett tätt och dansant samspel där det är nära till skratt och glädje, nära till funderingar och eftertänksamhet, möts de två musikerna Frida Höfling och Emma Engström och deras instrument; fiol, piano, röster och kohorn.

STÄMNINGEN I DEN NORDISKA FOLKMUSIKEN är hjärtat i deras musik och dansen är drivkraften. 232 Strängar är ett lekfullt, genreöverskridande och nära möte som utmanar de traditionstyngda normerna om hur nordisk folkmusik bör låta, och öppnar ett ljudlandskap för lyssnare oavsett ålder, bakgrund eller musikalisk erfarenhet.

Hör historier berättas, slängpolskan som med full fart drar förbi och tar publiken med sig, och kohornet som vemodigt ekar mellan pianosträngarna.

Duon har kommit med två kritikerhyllade album: Svunnet och Spunnet. Lyssna här.

Videor:
Lilla grå/ Prinsessan
Köksvalsen

Evenemanget är ett samarbete med:

 

OBS! Detta evenemang kommer anpassas till rådande restriktioner. Vi hoppas vi snart kan hålla kvällar live på Barnens scen igen, men i rådande läge är det mycket möjligt att flera av vårens evenemang kommer att ske endast i livestreamat format online.
Vårens upplägg uppdateras löpande efter folkhälsomyndigheternas rekommendationer.
Våra livestreams deltar du i via vår facebook-sida och entré betalas med valfritt belopp via swish. Betalningsinformation kommer under kvällen.

Malmö folk får stöd av Statens kulturråd, Malmö stad och studieförbundet Kulturens.0 svar på ”232 Strängar”