Välkommen!

Nästa evenemang:
2018-09-29

Maria Jonsson, Sofia Sandén och Daniel Fredriksson + barnföreställning kl 14

Kl 14 Långt bort i skogen

Långt bort i skogen är en audiovisuell folkmusikföreställning om livet på en fäbod, med vallmusik som tema.

Publiken får delta i en interaktiv konsert om hur man levde förr och om livet på fäboden, tillsammans med sånger, musik och berättelser, blandat med modern teknik som livelooping och projektioner medverkar publiken i dans och ljudillustrationer, t.ex en piga som letar efter en försvunnen ko. De rutinerade musikerna sjunger och spelar viola d amore (femsträngad fiol) och man får även höra kulning, näverlur, mungiga och spilåpipa.
Medverkande: Sofia Sandén fiol, sång & loopar, Maria Jonsson fiol, sång & loopar.

Ålder: 5-10 år

Längd: 40 minuter

Datum och tid: Lördagen den 29 September kl. 14.00

Biljettpris: 50 kr

Biljetter och bokning: www.kulturcentralen.nu, telefon 040-103020

Ett samarbete med Unga musik i syd, Barnens scen och Malmö FolkmusikföreningKl 20 Maria Jonsson, Sofia Sandén och Daniel FredrikssonFäbodmusik, krusiga koraler och Västerbottniska triolpolskor


Malmöpubliken kommer denna afton bli bjudna på en för kvällen specialkomponerad konsert! Sofia Sandén och Maria Jonsson har de senaste åren åkt land och rike runt med deras omtyckta barnföreställning ”Långt bort i skogen”. Till Malmö Folk har de tagit med sig folkmusikern och spelkamraten Daniel Fredriksson, mandola. Det blir premiär för denna trio och de utlovar ett ömsint urval av deras allra finaste låtar och sånger!


Sofia Sandén sångerska och folkmusiker från Leksand, en mångsidig artist med flertalet skivor och turnéer i sitt bagage (Ranarim och Rosenbergs 7:a). Senast aktuell med trion Sandén-Nygårds-Carr som släppt rosade skivorna ”Natt blir dag” och ”Drömmen och livet”. Fick utmärkelsen ”Årets Folkmusik” på Dalecarlia Music Awards 2017. Undervisar i folksång på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm


Maria Jonsson Folkmusiker från Västerbotten. Hon spelar viola d'amore och fiol bland annat tillsammans med nyckelharpsspelmannen Daniel Pettersson. Deras cd Kadrilj som innehåller låtar hämtade ur västerbottniska spelmansböcker nominerades till årets utgåva på FoV galan 2015. Hon har även varit musiker på Dalateatern och spelar i svensk-brittiska bandet Ian Carr & The Various Artists.


Daniel Fredriksson är folkmusiker på låtmandola, luta och moraoud och spelar allt från västerbottnisk spelmansmusik till hårdrock och världsmusik. Han turnerar och spelar konserter med folkmusikgrupperna Pettersson & Fredriksson och Sotali, sångerskan Ulrika Bodén, kulturmötesprojektet Lutes of The World och den taiwanesiska pipa-virtuosen Yufeng Chung. Han är uppväxt i Skellefteå men bor nu i Falun i Dalarna där han arbetar på ljud- och musikproduktionsutbildningen vid Högskolan Dalarna.Konsert 20:00. Kom gärna lite innan, vi börjar i tid

Dans 21:00-24:00

Kostnad: medlem 80 kr, gäst 100 kr. Musikstuderande 50 kr. Medlemskap: 40 kr/år. Vi tar kontant och swish men inte kort.
Plats: Folkets park, Barnens scen, Falsterbogatan 17

Introduktionskurs: Har du inte dansat tidigare så hålls varje gång en introduktionskurs i en folklig dans kl 19:00, kostnad 20 kr.
Fantastiskt gott fika finns till försäljning.

Arrangemangen genomförs med stöd av Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd. I samverkan med Kulturens Bildningsverksamhet. Samarbetspartners: Musik i Syd, Musikhögskolan i Malmö, Mix Musik.


Mer program »

 
Malmö Folkmusikförening | © musikt | pg 98 88 58-7 | kontakta Malmö Folk